چطور برای کمپینگ در جنگل آماده شویم؟ (قسمت دوم)
به گزارش سرزمین کانادا ، کمپینگ در جنگل یکی از راه های هیجان انگیز و متفاوت گذراندن اوقات فراغت در دل طبیعت است که اگر به درستی برنامه ریزی گردد می تواند خاطره ای فراموش نشدنی را برای شما رقم بزند.
مطالعه قسمت اول
یکی از روش های گشت وگذار در طبیعت، کمپینگ در جنگل ها و پارک های ملی است که می تواند تجربه ای کاملاً متفاوت و مهیج را به همراه داشته باشد؛ اما داشتن یک کمپینگ پیروز و لذت بخش، مستلزم برنامه ریزی دقیق پیش از سفر است که شامل انتخاب محل کمپینگ، بسته بندی موادغذایی مورداحتیاج، به همراه داشتن وسایل یاری های اولیه، لباس مناسب و... می گردد. در این مقاله نیز قصد داریم به تعدادی از این موارد اشاره کنیم.
بسته بندی لوازم مورداحتیاج
1. وسایل یاری های اولیه
جعبه یاری های اولیه و داروهای ضروری را با خود بردارید. همه این وسایل را در کیف ضدآب هم قرار دهید و فهرستی از آن ها تهیه کنید تا در صورت احتیاج به آسانی آن ها را بیابید.
اپی پن (EpiPen) یا تزریق گر اتوماتیک نیز همراه تان باشد و آنالیز کنید که افراد گروه تان نیز داروهای لازم را برداشته باشند. بعد از هر سفر، نگاهی به جعبه یاری های اولیه خود بیندازید و هر وسیله ای که استفاده شده است را جایگزین یا پر کنید. در جعبه یاری های اولیه می توانید پماد سوختگی، بانداژ، پماد آنتی بیوتیک، چسب زخم، کرم آنتی هیستامین، ضدآفتاب، داروی مسکن، قیچی، پماد گزیدگی و موچین قرار دهید.
2. اسپری دافع حشرات
برای محافظت از خودتان در برابر نیش حشرات و پشه ها، اسپری دافع حشرات را همراه خود بردارید. حشراتی مثل پشه مزاحمت زیادی درست می نمایند و اغلب در کنار آب زندگی می نمایند؛ به همین علت باید بخش هایی از بدن مثل مچ پا و دست که در معرض هوا هستند را اسپری کنید. برای در امان ماندن از شر ساس و حشرات ریز بهتر است که لباس هایتان را نیز اسپری دافع حشرات بزنید. از آنجا که حشرات عاشق وسایل معطر هستند، لوسیون ها، عطر و اودکلن خود را در خانه بگذارید. علاوه بر این، با روشن کردن شمع سیترونلا هنگام شب می توانید بیشتر حشرات را از خود دور کنید.
3. تجهیزات خواب
علاوه بر چادر و کیسه خواب، سایر تجهیزات مورداحتیاج برای خواب را نیز بردارید. برای چادر به تیرک، میخ و چکش برای فروکردن آن در زمین احتیاج دارید. به غیر از کیسه خواب، با توجه به شرایط هوا، چند پتوی اضافی و در صورت احتیاج یک بالش نیز همراه داشته باشید. بسیاری از چادرهای مسافرتی برای محافظت در برابر باران، یک کاور اضافه دارند و مجهز به یک لایه عایق برای زمین سرد هستند. اگر چادر شما این شرایط را ندارد، یک زیرانداز مناسب و یک پارچه برزنتی همراه خود ببرید. علاوه بر این، یادتان باشد که تعدادی صندلی نیز بردارید تا بتوانید در فضای باز بنشینید و از کمپینگ خود لذت ببرید.
4. وسایل آشپزی
اگر قصد کوله گردی دارید، یک ماهیتابه، کفگیر، کاسه، لیوان و وسایل مورد احتیاج ساده ای را که برای تهیه غذا لازم هستند، جمع آوری کنید. در صورتی که قصد حضور در محل کمپینگ را دارید، می توانید وسایل بیشتری نظیر ماهیتابه، قابلمه، قهوه ساز، چوب کباب، کیسه زباله، بشقاب، کاسه و لیوان، چاقو، کفگیر، قاشق چوبی، تخته برش، مایع ظرف شویی، دستمال توالت، فویل، ظروف نگهداری غذا و ضدعفونی نماینده دست را بردارید.
5. ابزارهای اصلی کمپینگ
یادتان باشد که ابزارهای اصلی کمپینگ را با خود بردارید. هر مسافری باید یک چراغ قوه، باطری اضافه، کبریت یا فندک و نقشه محدوده کمپینگ را داشته باشد. در چنین سفرهایی به هیچ عنوان روی چراغ قوه یا نقشه تلفن همراه تان حساب نکنید، چراکه این احتمال وجود دارد که شارژ تلفن تان تمام گردد و امکان شارژ آن وجود نداشته باشد. علاوه بر این، شاید بخواهید دوربین شکاری، عینک آفتابی و دوربین عکاسی را نیز بردارید.
6. وسایل سرگرمی
یک سری وسیله از انواع بازی و کتاب گرفته تا هر نوع وسیله ورزشی موردعلاقه تان را برای سرگرمی و سرگرمی خود بردارید. خیلی خوب است برای مواقعی که هوا مساعد نیست، به خصوص اگر کودکی همراه تان است، چندین فعالیت سرگرم نماینده تدارک ببینید. کمپینگ فرصتی عالی برای وقت گذرانی در فضای باز، پیاده روی و ریلکس کردن است.
پوشیدن لباس مناسب
1. لباس مناسب
با توجه به پیش بینی آب وهوا برای یک هفته آینده، لباس مناسب بردارید. یادتان باشد که باید لباس هایی را برای طی روز و لباس هایی را برای هنگام خواب مهیا کنید.
می توانید در طول شب که هوا خنک تر است، چندین لایه لباس روی هم بپوشید و با رسیدن روز، از تعداد این لایه های لباس کم کنید. بر اساس نوع فعالیتی که برای سفرتان برنامه ریزی نموده اید، احتمالاً به لباس شنا، پیاده روی، صخره نوردی و غیره احتیاج خواهید داشت. سعی کنید لباس های سبک در وسایل خود بگذارید تا با تغییر دمای هوا در شب و روز بتوانید به راحتی آن ها را بپوشید و درآورید. برای هوای خنک تر حتماً دستکش و کلاه و ژاکت مناسب به همراه داشته باشید.
2. ژاکت و چکمه ضدآب
یک ژاکت ضدآب و چکمه همراه تان باشد. داشتن یک لباس بارانی کلاه دار زمان بارندگی یاری بزرگی است، به خصوص که سر و موی شما را خشک نگه می دارد. از پوشیدن لباس های و ژاکت های پی وی سی اجتناب کنید، زیرا با اینکه مانع از خیس شدن شما می شوند، اما از مواد قابل تنفس نیستند و می توانند به سرعت باعث افزایش دمای بدن شوند. اگر نمی خواهید برای یک چکمه ضدآب هزینه کنید، می توانید با خرید یک اسپری و پاشیدن آن روی کفش خود، از نفوذ آب به درون کفش جلوگیری کنید.
3. کفش مناسب پیاده روی
اگر قصد پیاده روی دارید، کفش مناسب را نباید فراموش کنید. همواره همراه با چکمه خود، جوراب بپوشید و بعلاوه از پوشیدن چکمه نو بپرهیزید، چراکه احتمالاً باعث درد و تاول می گردد. جورابی انتخاب کنید که به میزان کافی بلند باشد و پشت پای شما را بپوشاند تا در اثر پیاده روی، به پشت پا فشار نیاورد. برای پیاده روی، به هیچ عنوان دمپایی لاانگشتی یا کفش بی دوام برندارید، زیرا هنگام عبور از روی سنگ ها و جاهای ناهموار، محاظ مناسبی برای پا نیستند و محتمل است که خیلی زود پاره شوند. در صورتی که یک جفت چکمه نو خریده اید، چند روز قبل از سفر، آن را بپوشید و در اطراف خانه پیاده روی کنید تا جا باز کند.
اگر قصد دوش گرفتن در محل کمپینگ را دارید، یک دمپایی با خودتان ببرید. علاوه بر این، می توانید هنگام حضورتان در محل کمپینگ، به جای اینکه برای رفتن به سرویس بهداشتی یا آوردن آب و غذا، دائماً مجبور به پوشیدن کفش باشید، از دمپایی بهره ببرید.
برپاکردن کمپ
1. چادرزدن
بساط چادر را به پا کنید و وسایل خواب نظیر بالش، پتو و کیسه خواب را در آن قرار دهید. علاوه بر انتخاب محل برپایی چادرتان، درباره مکان پخت وپز نیز تصمیم بگیرید و فاصله ایمنی مناسبی را بین چادر و محل آشپزی در نظر بگیرید تا به این ترتیب احتمال پرسه زدن حیوانات وحشی در اطراف چادرتان کمتر گردد. اگر تا به امروز تجربه چادرزدن نداشته اید، ترجیحاً پیش از سفر آن را تمرین کنید. بیشتر چادرها، دستورالعمل معینی دارند که زیاد سخت نیست و با کمی صبر و حوصله می توانید از پس آن برآیید.
2. محل آشپزخانه
محل آشپزی خود را در محلی دورتر از محل خواب تان و با فاصله 60 متری انتخاب کنید. قوانین محل کمپینگ را مطالعه کنید تا اگر ضروری است، یک کیسه یا جعبه خرس برای نگهداری غذاهای خود قرار دهید.
زمانی که غذاهایتان را کنار می گذارید، درب آن ها را ببندید و زباله ها را در اسرع وقت دور بریزید. اگر کوله گرد هستید، همه زباله هایتان را در کیسه های محکمی قرار دهید تا محتویات آن به اطراف نریزد. هنگام پخت وپز، به خصوص زمان درست کردن کباب، لباس متفاوتی بپوشید و پس از اتمام کارتان، آن را کنار محل آشپزی رها کنید و با همان لباس به چادرتان برنگردید. یک لباس چرب با بوی کباب می تواند برای حیوانات وحشی اشتهابرانگیز باشد.
3. آشنایی با محل
پس از برپایی چادر، دوری در همان محدوده بزنید و ببینید که با محل سرویس بهداشتی، هیزم و آب چقدر فاصله دارید. اگر با کوله پشتی سفر می کنید، خیلی مهم است که محل دستشویی و هیزم و نحوه دسترسی به آب را پیش از غروب آفتاب معین کنید. با فرارسیدن شب و تاریک شدن هوا، آشنایی اولیه با محدوده کمپینگ مطمئناً به نفع تان خواهد بود.
4. درست کردن آتش
در محلی امن و مناسب، آتش درست کنید. اگر در محل کمپینگ هستید، احتمالاً مکان های مخصوصی برای این منظور در نظر گرفته شده است.
در صورتی که وسط جنگل، چادر زده اید، گودال آتش خود را حداقل در فاصله 2.5 متری از علف های خشک درست کنید. گودالی به عمق 7 تا 10 سانت حفر کنید و مقداری خاک یا سنگ مثل دیوار، دورتادور آن قرار دهید تا از پخش شدن آتش جلوگیری گردد. برای آتش درست کردن به آتشزنه (تکه ای کاغذ، پنبه و...)، شاخه درخت و هیزم خشک احتیاج دارید.
نحوه درست کرن آتش: مقداری آتشزنه در وسط گودال آتش و سپس شاخه های نازک درخت و در پایان تکه های تنه چوب را روی آن قرار دهید و با استفاده از فندک یا کبریت، آتشزنه را روشن کنید.
5. آشنایی با دیگران
پس از چادرزدن، با سایر افراد کمپ آشنا شده و با تعدادی از آن ها دوست شوید. اگر دوستانی در محل کمپینگ داشته باشید، در مواقع اضطراری می توانید از آن ها یاری بگیرید یا بالعکس. چادرزدن و خالی کردن وسایل کمپینگ مطمئناً شما را خسته خواهد نمود، پس یک میان وعده بخورید و قدری استراحت کنید. اگر حیوانات خانگی را با خود به محل کمپینگ برده اید، آن ها را به محدوده اطراف ببرید و اجازه دهید که همه چیز را بو نمایند. بوهای زیادی در آن محدوده وجود دارد که بوکردن آن ها می تواند به آرام شدن حیوانات یاری کند.
منبع: کجارو / wikihow.com